Vannes 0-4 PSG: Kylian Mbappe markerade sitt 18:e mål på 25 matcher
نوشته شده توسط : trojashop

Kylian Mbappe gjorde ett hattrick i andra halvlek när franska cuphållaren Paris Saint-Germain vann på fjärde nivån Vannes med 4-0 för att nå åttondelsfinal på måndagen. Spelare i PSG tröja var inte särskilt nöjda. Trots frånvaron av fem spelare inklusive superstjärnan Lionel Messi och Danilo efter positiva tester för Covid-19, var Mauricio Pochettinos sida aldrig orolig av Bretagne minnows. Managern ställde upp med en provisorisk sida som dominerade hela tiden, även om de spelade i gångtakt under stora delar av tävlingen. Deras fotbollströjor var imponerande.

PSG tog ledningen på Stade de la Rabine genom en omarkerad Presnel Kimpembe från en Nuno Mendes-hörna efter 28 minuter för att leda i paus. Sedan slog Mbappe in från Kimpembes boll innan han slog en söt förstagångsinsats från 20 yards för sin andra från en Xavi Simons passning. Inte förrän fansen i fotbollströjor avslutade sitt jubel kom hans tredje mål från nära håll efter att ha bytt passningar med ersättaren Eric Ebimbe på 77:e. Det markerade hans 18:e mål på 25 matcher totalt.

"Jag är glad över att komma igång igen", sa världscupvinnaren Mbappe. "Det var ingen lätt match för oss att spela, men vi var där." 22-åringen fullbordade sitt hattrick fem minuter senare med en enkel tapp på nära håll i ett tomt mål. Folkmassor i PSG tröja skanderade hans namn. Huruvida det här är Frankrikes landslagsspelares sista månader med Les Parisiens eller inte återstår att se, men han verkar verkligen vara redo att göra 2022 till sitt bästa år hittills.